Å elske er en menneskerett🏳️🌈
- Sanntyr
- 4. juni 2024
- 2 min lesing
Juni er den internasjonale pridemåneden og regnbueflagget er et anerkjent flagg man kan flagge med for å feire mangfold og kjærlighet.

Pride-markeringen er ikke bare en feiring av kjærlighet, inkludering og mangfold. Det er også en kilde til kunnskap og synliggjøring av skeiv historie, kultur og identitet.
En fest og protest
Gilbert Baker jobbet hele livet med å få symbolisert markeringen med et flagg og i 2015 rangerte «Museum of Modern Art» (MoMA) regnbueflagget som et internasjonalt anerkjent symbol. Det har samme copyrightregler som alle internasjonale flagg og kan brukes i fritt sammenheng for synliggjøring.

Bevegelsen er en feiring av mål som er nådd for likestilling, like rettigheter, mangfold og inkludering på tvers av identitet og hvem vi elsker og oppstod først som en minnemarkering etter Stonewall-opprøret 28. juni 1969.
Det er selve bevegelsen for mangfold og inkludering, samtidig som det er en påminnelse om at
vi har en vei å gå.
Løfter du frem og støtter ulike minoriteter, uavhengig av kjønn, etnisitet og hudfarge? Gjør nabobedriften det? Gjør onkel Tore? Jobber du for å bedre ditt miljø med mangfold og likestilling?
Skal du først vise din støtte til markeringen Pride, må du være trygg på at det er av oppriktige grunner og at du som person eller bedrift vet at det innad jobbes aktivt mot målene til bevegelsen.

Så om du flagger eller ikke, endrer logo eller ikke, heier på eller ikke:
Om din bedrift ikke driver målrettet arbeid med inkludering og en mangfoldig arbeidsplass, vil det bli sett på som et rent PR-stunt og at du heller bare prøver å profilere på vegne av en viktig bevegelse.
Om du ikke jobber aktivt og målrettet for å bedre miljø, er det bedre å droppe logoen og starte med å støtte noen som gjør i stedet. Slik har du begynt å trille ballen mot gode tiltak:

For vi er ikke i mål enda
• Mennesker blir fortsatt angrepet på grunn av reell eller antatt seksuell orientering og kjønnsidentitet
• Grunnleggende menneskerettigheter er under press flere steder i verden, og retten til å være den man er og elske de man vil skal vi aldri ta for gitt.
• Å være homofil er kriminalisert i 68 land i verden. I åtte av dem kan du bli dømt til døden.
.. Skal vi fortsette?
Tusen takk om du oppriktig deltar og tar ditt ansvar av markeringen som er i juni,
men husk at det er 11 måneder til i året å ta av.
Provosert? Ikke book oss.
Comments